Ulrika

Jag heter Ulrika Bevreus och närmar mig 40. Bor i Älmhult, Småland, på en gård precis vid skånska gränsen. Delar mitt liv här med 4 retrievers. Mer om var och en av dem hittar ni i menyn.

Jobbar till vardags på IKEA som projektledare inom IT och driver vid sidan om det Flickerin’ Flames Hundskola och Kennel. Är utbildad instruktör och hundpsykolog och älskar att jobba på tu man hand med olika hundar och deras ägare.

Älskar att nörda ner mig i saker – allt ifrån rosenskötsel, bin och getingar och genetik till prenatal stress. Har en tendens att hänga upp mig på en eller ett par grejer i taget och kan ibland tjata sönder min omgivning om det som är i fokus just för tillfället.

Jag är en klassisk ”duktig flicka” och kämpar med att släppa prestationskraven på mig själv varenda dag. Hade höga betyg från grund- och gymnasieskolan och pluggade extra på Komvux på kvällarna sista två åren under gymnasietiden OCH jobbade utöver det inom vården på helger och en och annan natt. Är uppväxt med mantran som ”second place is the first looser” och ”the winner takes it all”. När jag kom hem med ett bra resultat på ett prov var frågan alltid ”var det någon som hade bättre resultat än du”?

Har en magisterexamen i Informatik från Lunds Universitet, Undersköterskeutbildning via gymnasiet och diplomerad Hundpsykolog via Hundens Utbildningsakademi. Jag har pluggat ett år i Kanada och jobbat ett år i Singapore på Volvo. Besökt i runda slängar ett 30-tal länder och är inte särskilt lockad av att resa längre.

Lever som singel, har gjort så länge och trivs med det. Träffar jag rätt en dag, så kanske jag ändrar mig. Men jag har nog lika höga krav på en potentiell partner som på mig själv – så sannolikheten är inte så stor. Vilket jag är helt okej med.

Fisk och skaldjur är favoritmat. Är inte mycket för alkohol (längre), men en kall öl eller ett glas vin funkar då och då. Däremot är jag besatt av kaffe.

Hatar falska människor, som säger en sak till mig och som sen inte kan stå för det i en grupp. Är en person som vill ha djup i mina relationer, jag har hellre fem 20-lappar än hundra 1-kronor om man säger så. Är dock en mästare på mingel och kallprat – har lätt för att få vänner. Bjuder gärna på mig själv. Är också envis som synden och har inga problem med att ta jobbiga beslut och driva igenom dem. Och det även om det innebär att bränna broar och tappa vänner på vägen. Enough is enough så att säga.

Nog om mig här – mer får ni läsa om i bloggen 🙂