Lykka

Lykka är min stjärna. Jag brukar säga att om det är så att man har en själsfrände, så måste hon vara min. Vi är så himla lika varandra i så många avseenden!

Lykka ger allt i en uppgift och kan jobba i princip hur länge som helst. Jag har bara sett henne ta slut en enda gång och det var efter en hel dags jakt och uppåt ett 50-tal apporter i svår terräng. När hon kom tillbaka genom vassen över gungflyet sista skicket såg jag hur hon fick kämpa och när hon skulle ta sig över och upp ur diket så var det knappt hon tog sig upp längre. Där bröt vi såklart – men det illustrerar hur arbetsvillig hon är.

Lykka och jag har startat B-prov, WT och lydnad. Vi har 1:a pris i NKL B-prov och WT, där vi t o m tog hem vinsten på ett med hela 96 poäng. Vi har 1:a pris och klassvinst i såväl Lydnadsklass 1 och 2. Kanske ska det nämnas att jag bara startat Lykka 2 gånger i  lydnad och 1 gång på B-prov – d v s vi har kammat hem våra placeringar på första försöket. Tur eller inte, men det har gått bra när gjort nåt ihop i alla fall :).

Nu satsar vi på att fortsätta vår karriär inom såväl lydnad som apportering.

Lykka kallas också ”fjant”, ”Lykkebykk” och ”Bykk”. Hennes hashtaggar är #minstorakärlek och #fjant.