Athena

Athena är gårdens pensionär med sina 12,5 år. Hon hör rätt dåligt, men ser som en hök. Har artros lite varstans i kroppen, men är ändå förhållandevis rörlig och hittills har jag inte märkt så mycket av det förutom kalla vinterdagar och när hon busat lite väl häftigt.

Den här tjejen, som numer är en tant, har varit min läromästare. Tack vare att hon inte var så snabb, så har jag haft möjlighet att lära mig mekanik och teknik i lugn och ro. Det var så otroligt mycket lättare att ta sig an en snabb, träningsvillig liten galning efter Athena. Jag och Athena har tävlat lydnad och apportering med varierat resultat – men ett LP2 lyckades vi i alla fall få. Vi har också gått kurser och testat på spår, viltspår, sök, freestyle, rallylydnad, agility och nosework.

De sista 2-3 åren har Athena mest hjälpt mig i mitt arbete på Flickerin’ Flames Hundskola. Hon hjälper mig såväl vid privatträningar som på kurser och då särskilt Hundspråkskursen. Vi gick en Noseworkkurs när hon var 11 och det tycker hon fortfarande är roligt att pyssla med här hemma.

Athena går också under namnet ”mitt hjärta” och har hashtaggarna #tant #mitthjärta